Menorca és la més tranquil·la de les Balears i és ideal per recórrer-la en família. Ofereix una gran varietat d’activitats i propostes que combinen platges, natura i cultura. 

LES COVES D’EN XOROI

Una de les nostres propostes serien anar a visitar les coves d’en Xoroi, són unes rutes naturals situades a l’urbanització de la cala del Porter (Alaior, costa sud de l’illa), estan situades en un penya-segat. Dintre d’aquestes coves podem trobar un bar dïurn i una discoteca nocturna.

Aquestes coves són famoses per la llegenda que les envolta, la llegenda explica que un «moro» anomenat Xoroi reptà a una noia d’Alaior que s’estava apunt de casar-se i se’n anaran a les coves on hi visceren duran mesos, però un dia d’hivern que estava tot nevat les petjades de la parella van deixar un rastre que, un grup de gent les seguí i arribaren a la cova on allí descobrien que la parella havia tingut tres fills i que en Xoroi i el seu fill major saltaren del precipici i que la dona i els seus altre dos fills foren conduïts al poble.

 

 

FAR DE SA FAROLA O FAR DE CIUTADELLA

 

El far de Sa Farola està situat a la punta nord del port antic de Ciutadella. El far té una altura de 13 m amb franges verticals, blanques i negres. Està situat a 21 m sobre el nivell del mar.

Per anar a veure el far es podria fer una caminada per ciutadella acabant al far i per finalitzar, podriem anar a una caleta situada al costat del far amb excés directa des del passeig.

 

 

LA MOLA DE MENORCA

La Fortalesa de la Mota (també anomenada Fortalesa d’Isabel II) és el millor exemple de l’arquitectura militar del segle XIX de Menorca. Va ser una estructura decisiva per a la defensa de l’illa.

La fortalesa consta de 10 fronts que es divideixen en dos grups: els de defensa terrestre i els de defensa marítima. La part més important és la de defensa terrestre, ja que per la part marítima es confiava en els penya-segats que envolten la península de la Mola.


BINIBÈQUER VELL

 

És un petit poble de conte. Casetes blanques i carrers estrets mirant al mar que ens recorden el passat mariner de Menorca. En realitat, Binibèquer Vell és un poble construït recentment, a la dècada dels 70. L’arquitectura imita les antigues cases de pescadors menorquines. Sigui una imitació o no, és una autèntica meravella i val la pena visitar-lo.

 

 

NAVETA DES TODONS

La Naveta des Tudons és l’edifici íntegrament conservat més antic d’Europa, i la seva construcció data del voltant de l’any 1000 aC.

 

Es tracta d’un monument funerari col·lectiu, a l’interior es van trobar els cossos de més de 100 individus a més d’objectes de bronze i os.

 

MONTE TORO

La Muntanya Toro és el punt més alt de Menorca amb 358 metres. Des d’allà es pot veure tot el contorn de l’illa.

Al cim del Monte Toro, a més de les genials vistes, trobareu el Santuari de la Verge de Monte Toro, construït al segle XVII sobre una església gòtica.